Monday, March 5, 2018

Ønskesedler - Wish Lists

Mine ønskesedler indeholder i reglen praktiske ting. Ting, som jeg ønsker fornyet, fordi andet er slidt op.

Det forholdt sig lidt anderledes med et af mine ønsker på min juleønskeliste.

Jeg elsker nykværnet peber. Det er mit krydderi. Og groft salt. Så jeg havde en saltkrukke og en peberkværn.

Men kværnen blev mere og mere stram at dreje, og til sidst kunne jeg næsten ikke vride den rundt. Den var slidt op. Ikke fordi den var særlig gammel, men sikkert fordi den ikke var af særlig god kvalitet.

Saltkrukken er smuk i al sin enkelhed, men når jeg laver mad, går det ofte stærkt, og så griber jeg ned i saltkrukken med to fingre og fisker det salt op, som jeg skal bruge. Jeg har aldrig tænkt over det før, men det er jo faktisk ikke særlig hygiejnisk!

Så i julegave ønskede jeg - og fik disse dejlige kværne, som oven i købet har indstilling til, hvor groft der skal kværnes.

Smukt anvendeligt design.

My wish lists mostly contain practical items. Things, which I want to replace, becauce they are worn out.

It was a bit different with one of my wishes for last Christmas.

I love fresh grained pepper. That is my spice. And sea salt. So I had a salt jar and a pepper mill.

But the pepper mill became more and more difficult to turn, and at the end I almost couldn't turn it around. It had been worn out. Not because it was very old, but probably because the quality wasn't too good.

The salt jar is very beautiful in a simple way, but when I cook, I am often in a hurry, and then I grab down into the jar with two fingers and pick up the salt, I need. I have never thought about it before, but it is actually not very hygienical!

So for Christmas I wanted - and received these two beautiful mills, which even have a feature, so you can set how coarse you want to the pepper and salt to be.

Beautiful useful design.

2 comments:

  1. Det er kun halofile bakterier, der kan gro i salt jfr. specialisten og de kan kun gro i saltsøer ikke i din saltbøtte og de er meget sjældne. Du kan søge på halofile bakterier, hvis du vil vide mere. Det, der kan være problemet er, hvis du kontaminerer saltbøtten fx når du roder med kylling. Men i selve saltet kan intet gro. Salt er den ældste konserveringsmetode, der findes ;-) Så behold du bare din fine saltbøtte så længe du vasker den af ind i mellem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tusind tak for god info :-) Nu er vi flere, der ved det, når 'over-hygiejnen' sætter ind. Måske skulle man lægge sig i lidt salt hver aften...?!

      Delete